Jalkasienen hoito valkosipulilla

Jalkasienen hoito valkosipulilla on erittäin tehokas luonnonmukaien hoitomuoto. Koska valkosipulilla on antiseptisia, antibioottisia sekä desinfioivia ominaisuuksia, se soveltuu hyvin jalkasienen hävittämiseen ja torjuntaan.

Lue lisää valkosipulisen tehosta tältä sivulta.

Tieteelliset tutkimukset osoittavat totuuden

Monissa ihotauti-tutkimuksissa on voitu todentaa valkosipulin tehokkaat jalkasientä parantavat ominaisuudet. Esimerkiksi Amerikkalaisessa tiedelehdessä Journal of the American Academy of Dermatology julkaistiin marraskuussa 2000 artikkeli valkosipulin sisältämästä ajoeenin tehosta jalkasieneen.

Tutkimukseen otettiin mukaan 70 sotilasta, jotka kärsivät jalkasienestä. Heidät jaettiin kolmeen eri ryhmään, joista jokaiselle annettiin eri lääkettä jalkasienen hoitoon viikon ajan.

  • Ensimmäinen ryhmä käytti kahdesti päivässä lääkettä, jossa oli 0.6 % ajoeenia.
  • Toinen ryhmä sai lääkettä, jossa oli 1 % ajoeenia.
  • Kolmas ryhmä käytti 1 % terbinafiinia sisältävää lääkettä. Terbinafiini on lääkeaine, jota yleisesti apteekissa myytävät jalkasieni lääkkeet käyttävät.

Parempi kuin lääke!

Kaikilla tarkkailuun osallistuvilla jalkasilsa parani huomattavasti. Kuitenkin on mielenkiintoista, että 60 päivän kuluttua mykologinen paranemisaste oli 100 prosenttista vain 1 % ajoeenia sisältävää lääkettä käyttäneillä.

0,6 % ajoeenia käyttäneillä paranemisaste oli 72 prosenttia ja terbinafiinia käyttäneillä 94 prosenttia.

Voidaan siis hyvin todeta, että valkosipulin sisältämät ominaisuudet vetävät hyvin vertoja apteekista saataville lääkeaineille jalkasienen hoidossa.

Hoito kotikonstein

Vaikka ajoeenia sisältäviä lääkeaineita ei ole kaupallisesti helposti löydettävissä, on mahdollista valmistaa kotikonstein tehokkaita hoitoaineita jalkasieneen. Itsehoitovalmisteet ovat tehokkaita ja edullisia valmistaa.

Valkosipulia jalkakylpyssä

Jalkakylpy valmistetaan lämpimästä vedestä, johon on murskattu muutama tuore valkosipulin kynsi. Jalkoja haudutetaan puolen tunnin ajan tässä jalkakylvyssä.

Hoito oliiviöljyn kanssa

Toinen tapa on murskata muutama valkosipulin kynsi ja sekoittaa siihen hiukan oliiviöljyä. Sitten tähän seokseen kastettulla vanutupolla hoidetaan jalkasielle altistunutta aluetta. Vanutuppo voidaan myös helläväroen sitoa sideharsolla kiinni varpaaseen yön ajaksi.

Valkosipulia sisältävää öljyä voidaan myös levittää suoraan jalkasienen alueelle muutamia kertoja päivän aikana.