Kynsisienen hoito etikalla

Kynsisienen hoito etikalla on yksi luonnonmukaisista kotona tehtävistä parannuskeinoista kynsisienen poistamiseksi.

Kuka tahansa voi saada kynsisienen helposti esimerkiksi julkisista saunoista tai uimahallista, joissa liikutaan avojaloin kosteissa tiloissa.

Kynsisieni on pitkäkestoinen vaiva, jonka paraneminen voi kestää useita kuukausia. Joskus kynsisienen hoidossa voi mennä jopa puoli vuotta tai pidempään.

Sinänsä kynsisieni ei yleensä vaikeuta normaalia elämää, mutta sen aiheuttamat kosmeettiset ongelmat ovat ikäviä. Erityisesti kesäaikana, jolloin jalat ja varpaat ovat usein erityisesti vapaa-aikana kaikkien nähtävillä. Siksi on ikävää jos ei pääse kosmeettisen ongelman takia nauttimaan kesästä ja sandaalikaudesta täysin määrin.

Infektion voi havaita aluksi pienestä värimuutoksesta kynnen pinnalla, erityisesti isovarpaassa. Mutta kynsisieni voi ilmaantua myös muihin varpaisiin sekä sormiin. Värijälki voi olla ensin vain pieni valkoinen tai kellertävä läikkä kynnessä.

Tämän lisäksi, kynsisieni aiheuttaa etenkin isovarpaan kynnen reunan rikkoutumista. Joskus myös kynsi kasvaa paksuutta, joka voi jopa haitata kenkien käyttöä ja normaalia kävelyä. Toisinaan kynsisieni irroittaa koko kynnen varpaasta.

Koska kynsisienen hoito on pitkäkestoinen prosessi, moni haluaa etsiä vaihtoehtoisen tavan vaivan parantamiseen. Joillekkin perinteiset vahvat suun kautta otettavat lääkkeet voivat aiheuttaa ikäviä sivuoireita. Tälläisia ovat esimerkiksi päänsärky ja yleinen pahoinvointi.

Lääkekuurit, jotka vaikuttavat kynsisieneen ovat myös melko hintavia. Tästäkin syystä usein kuulee kommentteja kynsisienestä kärsiviltä henkilöiltä, että he haluisivat löytää jonkin toisen hoitomuodon. Kynsisieneen määrättävät lääkekuurit voivat maksaa jopa useita satoja euroja.

Koska kynsisientä on mahdollista hoitaa myös luonnonmukaisilla kotikonsetilla on syytä miettiä mitä vaihtoehtoja on käytettävissä. Omenaviinietikka eräs hyväksi havaituista kotikonsteista kynsisienen hoidossa.

Kynsisieni etikka

Kynsisieni etikka on erittäin hyödyllinen ravintoaine vaivan parantamisessa. Omenaviinietikan käyttämien kynsisienen hoidossa on edullinen ja terveellinen vaihtoehto perinteisille lääkkeille.

Omenaviinietikkaa on kutsuttu todelliseksi terveyspommiksi sen monipuolisten ominaisuuksien vuoksi. Siinä on runsaasti mm. vitamiineja, hivenaineita, entsyymejä sekä aminohappoja. Tieteelliset tutkimukset tukevat omenaviinietikan käyttöä terveyden- ja kauneudenhoidossa.

Omenaviinietikka on täysin luonnonmukainen tuote ja sitä käytetäänkin ruuanlaiton lisäksi myös lääkinnällisesti päivittäin ympäri maailmaa.

Juuri nämä monipuoliset omenaviinietikan ominaisuudet tekevät siitä tehokkaan kynsisienen hävittämisessä. Omenaviinietikassa olevat hapot tappavat tehokkaasti erilaisia bakteereja sekä mikrobeja. Siksi sillä on myös antiseptinen ja antibioottinen vaikutus.

Omenaviinietikkaa voidaan käyttää eri tavoin kynsisienen parannuskeinona. Yksi näistä on valmistaa jalkakylpy. Lämmintä vettä ja omenaviinietikkaa sekoitetaan yhtäläiset määrät sopivaan astiaan. Tämän jälkeen jalka (tai käsi) jossa on kynsisieni, upotetaan jalkakylpyyn. Annetaan vaikuttaa noin 20-30 minuutin ajan, jonka jälkeen jalat kuivataan huolellisesti pyyhkeellä ja raittiilla ilmalla.

On hyvä huolehtia myös varpaiden tai sormien välien huolelliseen kuivaamiseen, koska kynsisieni elää kostealla alustalla.

Toinen vaihtoehto on sekoittaa omenaviinietikkaa esimerkiksi karkeisiin riisijauhoihin. Näin saadaan aikaiseksi tahna, joka levitetään vaurioituneelle kynnelle. Tahnan annettaan vaikuttaa noin 20 minuuttia, jonka jälkeen jalka tai käsi kuivataan huolellisesti.

Omenaviinietikkaa voidaan myös sekoittaa yhteen ruokasoodan kanssa. Näin valmistetaan voide, jota levitetään kynsisienen päälle. Ruokasooda ei yksin tapa kynsisientä, mutta estää sen leviämistä. Omenaviinietikka puolestaan tuhoaa kynsisientä.

Omenaviinietikassa olevat hapot ovat aktiivisia aineita kynsisienen poistamisessa. Samalla omenaviinietikka tasapainottaa ihon omaa pH-arvoa ja estää tehokkaasti kynsisienen kasvamista ja etenemistä toisiin kynsiin.

On hyvä muistaa, että ennen edellä mainittuja hoitokeinoja on syytä puhdistaa ja leikata kynnet mekaanisilla toimenpiteillä. Kynsien leikkaaminen auttaa hoitoaineen tai -liuoksen pääsemisessä syvemmälle hoidettavaan kynteen.

Kynnen leikkaaminen ennen omenaviinietikan käyttöä auttaa myös vähentämään epämukavuutta ja kipua kynnessä ja varpaassa. On kuitenkin muistettava ettei viilaa kynttä liian lyhyeksi. Tällöin voidaan aiheuttaa se, että kynsi kasvaa varpaan sivun lihan sisälle.