Uunin puhdistus ruokasoodalla, etikalla ja mäntysuovalla

Onko hellan siivoaminen jäänyt viimeaikoina tekemättä?
Tuntuuko siltä, että tarvitsisit ideoita sen tekemiseen helposti ja nopeasti?

Tässä artikkelissa kerromme sinulle parhaat ja käytännölliset tavat tämän kodin päivittäisessä käytössä olevan kodinkoneen siistimiseksi.

Uuni on varmasti yksi kodin helpoimmin likaantuvista kodinkoneista, koska sitä käytetään päivittäiseen ruuanlaittoon ja sen sisällä olevat ruoka-aineet helposti roiskuvat seinämille ja pohjalle.

Joskus uunin puhdistus tulee kysymykseen myös silloin, kun muutetaan toiseen asuntoon. Erään perheen äiti kertoi kauhistuneensa, kun hän katsoi ensimmäisen kerran uuden asuntonsa uunia. Uuden kodin uuni näytti siltä, kuin joku olisi paistanut siellä tusinan verran kanoja käyttämättä uunipeltiä tai muuta suojaa rasvan keräämiseksi.

Lue tästä artikkelista tämä tosi elämän kokemus, joka kertoo mitä tällaisessa tilanteessa ei ole suositeltavaa tehdä.

Useat puhdistuksessa käytetyt aineet ovat voimakastuoksuisia ja saattavat aiheuttaa jopa allergisia oireita herkimmille ihmisille.

Monet luonnonmukaiset tuotteet ovatkin erinomainen vaihtoehto uunin puhdistuksessa. Ne irroittavat tehokkaasti rasvan ja lian, sekä ovat hellävaraisia ympäristölle koska eivät aiheuta sille ylimääräistä kuormitusta.

Siispä likaisimmankaan uunin suhteen ei ole syytä epätoivoon.

Näillä helpoilla ja tehokkailla kotikonsteilla saat uunisi jälleen uudenveroiseksi.

  • Ruokasooda
  • Etikka
  • Mäntysuopa

Puhdistaminen ruokasoodalla

Ruokasooda on yksi kodin tehokkaista luonnon mukaisista puhdistusaineista. Lisäksi se on hyvin edullinen puhdistusaine.

  •  Mitä sen käytössä pitää ottaa huomioon?
  • Miksi tätä menetelmää suositellaan tehtäväksi illalla ennen nukkumaanmenoa?

Vastaukset näihin kysymyksiin löydät täältä:
Lue miten ruokasooda tepsii parhaiten hellan siivouksessa >>

Käytä puhdistukseen etikkaa

Etikka on varmasti eräs monipuolisimmista kodin luonnonmukaisista puhdistusaineista. Etikka poistaa tehokkaasti lian sekä tappaa mahdolliset bakteerit. Etikalla onkin hyvin voimakas antibakteerinen vaikutus.

Miten etikan ominaisuudet otetaan tehokäyttöön hellan puhdistuksessa. Lue koko kirjoitus tästä linkistä.

Lasin puhdistaminen

Uunissa paistettujen ruoka-aineiden rasvalla ja öljyllä on tapana roiskua uunin ovessa olevaan lasiin. Tämä ei ainoastaan estä näkyvyyttä uuniin, vaan on myös erittäin epämiellyttävän näköinen esteettisesti. Jos uunin ovessa on ilman kiertoon tarkoitettuja venttiilejä, niiden toiminta voi heikentyä jos rasva pääsee valumaan niihin.

Miksi uunin puhdistaminen tulisi aloittaa juuri luukun lasista? Seuraavassa artikkelissa kerrotaan syy tähän sekä, miten lasi puhdistuu helpoiten uuden veroiseksi.

Mitä henkilökohtaisia suojavälineitä on syytä käyttää lasin kirkastamisessa? Vaikka ne ovat yksinkertaisia, niitä ei tule unohtaa. Lue lisää...

Uunin puhdistus mäntysuovalla

Aina ei tule ajateltua, että perinteinen mäntysuopaliuos voisi soveltua myös uunin puhdistamiseen. Mäntysuopa on kuitenkin edullinen ja luonnonmukainen menetelmä uunia puhdistettaessa. Mäntysuovan lisäksi tarvitaan vain tiskiharja ja keittiöliina.

Miten mäntysuopaa käytetään oikeaoppisesti likaisen hellan puhdistamiseen?

Entä mitä keinoja ei missään tapauksessa saa käyttää uunin sisäpintojen puhdistukseen?

Mitä pitää muistaa tehdä viimeiseksi, kun siivous on jo tehty, että tämä tärkeä kodinkone saa viimeisen parhaan silauksen?

Tämä artikkeli kertoo lisää yksityiskohtia ja vastaa näihin kysymyksiin.

Pinttyneen uunin puhdistus

Jos uuni on jäänyt puhdistamatta useiden käyttökertojen jälkeen, voi lika olla vaikeasti irrotettavissa. On kuitenkin olemassa monia hyviä keinoja myös pinttyneen lian poistamiseksi.

Katsotaanpa joitakin menetelmiä, joissa käytetään luonnonmukaisia aineita. Nämä aineet löytyvät yleisesti kodin keittiöstä, eikä siksi tarvitse ostaa kemiallisia uuninpuhdistusaineita.

Seuraava puhdistus menetelmä soveltuu niin emalipintaisille, kuin ruostumatonta terästä olevien uunien puhdistamiseen. Tarvitaan vain vettä, ruokasoodaa, etikkaa, keittiöliina, suojakäsineet sekä muovinen tai silikoninen lasta.

Tästä linkistä pääset lukemaan lisää yksityiskohtia, miten pinttyneinkin lika poistuu helpoilla kotikonsteilla ja miten koko keittiöön saadaan miellyttävä ja raikas tuoksu projektin päätteeksi.