Viimeiset viikot ennen synnytystä ovat tunnetusti hankalia tulevalle äidille. Väsymys, halu nähdä vauva ja pelko supistuksia kohtaan vaikuttavat. Jokainen päivä tuntuu ikuisuudelta.
Ehkä olet miettinyt miten synnytyksen käynnistäminen onnistuu kotikonstein?
Olet tullut oikeaan paikkaan.
Tässä artikkelissa käymme läpi yksinkertaisia vinkkejä mitä pystyt hyödyntämään helposti kotona. Vinkkien hyötyjä ei ole testattu kliinisesti, mutta on olemassa raskaana olevia naisia jotka kokivat ne hyödyllisiksi.
HUOM. Varmista aina ensin lääkäriltäsi näiden ideoiden soveltuvuus sinulle.
1. Rentoutus
Uuden perheenjäsenen odotus nostaa stressitasoa. Se on normaalia, mutta aiheuttaa kaksi ongelmaa:
- Stressi tuottaa lihasjäykkyyttä ja vaikeuttaa synnytyksen käynnistymistä.
- Hermostuneisuus ja ahdistus lisäävät kehossa adrenaliinin tuotantoa. Adrenaliini toimii oksitosiinin estäjänä, joka on supistumisista vastaava hormoni.
Siksi rentoutuminen on niin tärkeää. Hyödynnä rentoutustekniikoita, sillä ne helpottavat lihasjännistystä. Pilates ja hengitysharjoitukset voivat edesauttaa stressin alentamisessa ja auttavat sinua voimaan paremmin.
2. Ruokavalio
Monet kokevat että syömällä tiettyjä ruokia he pystyivät edesauttamaan synnytystä.
Kohdun ja vatsan välillä ei kuitenkaan ole yhteyttä eikä tätä ole todistettu tieteellisesti.
Joidenkin mielestä mausteinen tai tulinen ruoka on auttanut. Ananaksen kerrotaan auttavan bromelaiini entsyymin ansiosta. Bromelaiini voi aiheuttaa mahavaivoja, allergisia reaktioita ja tehdä kuukautisvuodosta runsaampaa. Sen sanotaan auttavan kohdunkaulaa valmistautumaan synnytykseen.
Myös basilikan, oreganon ja inkiväärin kerrotaan auttavan.
Eräs kotikonsti on vadelman lehdistä tehty tee. Jos kuuma tee ei miellytä, kokeile juoda se kylmänä.
Ennen ruokavalion muuttamista, tai uusien ruoka-aineiden kokeilemista, pitää sinun varmistaa niiden soveltuvuus ensin lääkäriltä. Joillain ruoka-aineilla, erityisesti yrteillä, saattaa olla negatiivinen vaikutus raskauteen tai sikiöön.
3. Käveleminen ja muu liikunta
Liikunta ja fyysinen harjoittelu on suositeltavaa koko raskauden aikana. Olemalla fyysisesti aktiivinen autat omaa ja sikiön hyvinvointia.
Jotkus uskovat että jo pelkkä kävely voi käynnistää synnytyksen. Painovoima ja lantioiden keinuva liike edesauttavat sitä.
Muista kuitenkin myös levätä riittävästi. Synnytyksessä tarvitset energiaa.
4. Akupunktuura
Akupunktuuria on käytetty jo satojen vuosien ajan Aasiassa synnytyksen käynnistämiseen.
Pohjois-Carolinan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa todettiin että akupunktiohoitoja saaneilla naisilla oli todennäköisempää että synnytys alkaisi ennen lääkärin apua. Heillä oli myös pienempi todennäköisyys joutua turvautumaan keisarinleikkaukseen.
Toiset tutkimukset osoittavat että kyseisellä hoitomenetelmällä ei ole vaikutusta.
Sinun kannattaa kysyä lääkäriltä neuvoa jos suunnittelet näiden hoitomuotojen käyttämistä.
5. Akupainanta
Akupainannassa tiettyihin kohtiin kehoa kohdistetaan painetta. Joidenkin sanotaan olettavan että tällä voidaan myös stimuloida kohdun toimintaa.
Kyseessä on akupunktuuriin verrattava tekniikka, mutta siinä käytetään neulojen sijaan sormia, kyynerpäätä tai polvea paineen luomiseen ja hoidon suorittamiseen.
Jotkut pitivät hoitoa turhana. Toisille se on ollut epämiellyttävä.
Kuten kaikissa muissakin kotikonsteissa, tässäkin pitää käyttää maalaisjärkeä. Jos hoito tuottaa kipua tai tuntuu epämiellyttävältä, se pitää lopettaa.
6. Suklainen apu
Tämä on ehdottomasti monen tulevan äidin suosikki hoitomuoto! =)
Suklaa tunnetusti stimuloi kehoa ja sitä otetaan sikiön liikkeiden lisäämiseksi. Toiveena on että suklaalla olisi stimuloiva vaikutus sikiöön, aiheuttaen sen jälkeen liikettä vatsassasi. Se puolestaan voi laukaista synnytyksen. Suklaata voidaan ottaa nestemäisenäkin.
7. Nauru
Nauru pidentää ikää… Ja lyhentää raskausaikaa??
Naurun terveysvaikutuksia on tutkittu pitkään ja sillä on todettu olevan apua lihasten ja tunnepuolen rentouttamiseen. Nämä molemmat ovat avainasemassa raskauden loppupuolella.
Pyydä miestäsi kertomaan hauskoja tarinoita, katsoa hyvän elokuvan, kutsua ystäviä kylään jne..
HUOM: Joka raskaus on erilainen ja nämä konstit eiävt toimi kaikille samalla tavalla. Kaikkien vinkkien hyötyjä ei ole testattu kliinisesti, joten niiden toimivuudesta ei voida antaa takeita. Kysy aina lääkäriltäsi hänen mielipidettä ennen näiden kotikonstien käyttämistä.
(Lähde: maternidadfacil.com)