Sokeritoukka

Olemme keränneet tälle sivulle laajan tietopaketin sokeritoukasta. Annamme vinkkejä joiden avulla pääset eroon sokeritoukista luonnollisilla menetelmillä ja myös kemiallisilla myrkyillä.

Sokeritoukka (Lepisma saccharina) on yksi kodin yleisimmistä tuholaisista. Sen keho on noin 10 mm pitkä. Se on väriltään ruskeahko tai hopeainen. Siksi se tunnetaan myös nimellä hopeakala (silverfish).

Hyönteinen elää 1-3 vuotta. Se munii useasti talon rakenteiden halkeamiin ja elää kosteissa tiloissa. Ainakin kylpyhuoneet ja kellarit ovat yleisimpiä paikkoja. Ne liikkuvat pääosin pimeässä, joten päivisin niitä on vaikea havaita. Yöllä kun sytyttää valot kylpyhuoneessa tai keittiössä, saattaa nähdä sokeritoukan etsivän piilopaikkaa valolta.

Purema

Joskun näitä hyönteisiä pääsee myös makuuhuoneeseen tai jopa sänkyyn. Joskus netissä on ollut kertomuksia sokeritoukkien puremista.

Purevatko ne oikeasti ihmisiä? Ovatko ne vaarallisia terveydelle?

Löydät vastaukset tästä artikkelista.

Torju sokeritoukkia

Sokeritoukkia voidaan hävittää käyttämällä kemiallisia myrkkyjä tai luonnonmukaisia keinoja.

Luonnolliset menetelmät

Ilmanvaihto on yksinkertainen ja tehokas keino. Ilmanvaihdolla edesautetaan kosteuden poistumista ja vähennetään sokeritoukkien lisääntymistä.

Hygienia auttaa poistamaan niiden ravintoa. Sokeritoukat syövät kaikkea orgaanista jätettä kuten hiuksia, karvoja, ihosolukkoa jne.. Kypyhuone ja muu talo kannattaa pitää puhtaana.

Etikka on hyvä myrkytön vaihtoehto torjuntaan. Lue tietoa luonnollisista torjuntamenetelmistä ja vinkkejä miten hyödynnät omenaviinietikkaa alla olevan linkin kautta:

Käytä etikkaa sokeritoukkien tarjontaan >>

Tämä temppu etikalla tehoaa sokeritoukkiin varmasti. >>

Kemialliset myrkyt

Yhtenä vaihtoehtona hävittämiseen on kemialliset myrkyt. Niiden teho riippuu hyvin paljon siitä, että osaatko käyttää niitä oikein.

Katso ohjeet myrkkyjen käyttöön >>

Hävitys ja ehkäisy

Hävityksen lisäksi on tärkeää tietää kuinka tehokas ehkäisy tehdään.

Mistä ne tulevat?
Mitä ne syövät?

Keräsimme alla olevaan artikkeliin perustietoa sekä hävityksesta että oikeanlaisesta ehkäisystä:
Ehkäise ja hävitä tehokkaasti >>

Kotitekoinen ansa

Tämä ansa kaappaa sokeritoukkia. Sen isoin etu on se että siinä ei käytetä kemikaaleja. Se on turvallinen esimerkiksi lapsiperheessa ja kotieläinten kanssa. Lisäksi se on luonnolle parempi vaihtoehto.

Tee yksinkertainen liima ansa kotona >>

Kokeile lasipurkki ansaa tai sanomalehti loukkua sokeritoukkien hävittämiseen >>