Sokeritoukka torjunta

Pääset sokerotoukista eroon käyttämällä näitä menetelmiä.

Häädä etikalla, hävitä kotitekoisilla ansoilla ja torju tässä artikkelissa olevilla menetelmillä.

Sokeritoukkien torjuntaan on monta erilaista keinoa. Tässä tarkeimmät:

Poista kosteus

Sokeritoukat elävät kosteudessa.

Poistamalla kosteutta talostasi, poistat samalla sokeritoukkia.

Voit käyttää kosteudenpoistajaa tai kuivauspuhallinta. Varmista myös että talossa ei ole kosteusvaurioita rikkoutuneista vesiputkista tms.

Tuki halkeamat

Tukkimalla halkeamat seinissä ja muissa pinnoissa, tuhoat paikat johon sokeritoukka voi munia ja kasvattaa jälkeläisiä. Tämä auttaa pitkällä tähtäimellä torjumaan niitä.

Voit käyttää silikoonia tai muuta valmistetta torjuntaan.

Varmista erityisesti että keittiössä, vessassa tai suihkutiloissa ei ole halkeamia tai koloja.

Suojaa ruoka

Kun ruokaa ei ole tarjolla, toukat kuolevat tai siirtyvät muualle.

Varmista siis että ruoka-aineet ovat aina suljetussa purkessa joka estää toukkien pääsyn. Käytä aina kuin mahdollista muovi- tai lasiastioita säilömiseen.

Pidä talo siistinä

Pitämällä lattiat, pöydät ja erityisesti keittiö siistinä, vältät että sokeritoukat saavat ravintoa. Leivänmuruset ja ruoan tähteet ovat niiden herkkua.

Älä varastoi pahvilaatikoita lattialla, missä ne voivat saada kosteutta. Siirrä ne kuiviin tiloihin tai ylös missä ei ole vaaraa että ne kastuvat.

Varmista että vaatteesi ovat paikassa, johon ne eivät pääse käsiksi. Suljettu muovipussi tai jätesäkki on parempi vaatteiden säilöntään kuin pahvilaatikko.

Imuroi useasti. Toukan munia voi olla myös matoissa. Imuroimalla vähintään kerran viikossa kaikki pinnat, voit nähdä parannusta.

Tapetti

Tapetin liima voi myös toimia niille ravintona. Vanhan tapetin uusiminen voi auttaa tuntuvasti pääsemään eroon sokeritoukista.

Katso lisää alla olevista linkeistä:
Ansat sokeritoukkien hävittämiseen
Torju etikalla sokeritoukat