Paras kynsisieni lääke

Kynsisieni lääke on eräs tehokkaimmista keinoista kynsisienen taltuttamisessa. Nykyään on olemassa monia eri sienilääkkeitä kynsisienen häätämiseksi. Tällaisia ovat esimerkiksi usein mainostettavat erilaiset voiteet ja liuokset.

Kynsisieni lääkkeen käyttö on tärkeää, koska kynsisieni ei häviä pois itsestään. Jos lääkehoitoa ei tehdä, voi seurauksena olla vaikeammin ja kivuliaammin oireileva kynsisieni. Myös hoitojakso voi näin ollen venyä pidemmäksi, kuin jos lääkehoito olisi aloitettu ajoissa.

Näillä lääkkeillä kynsisientä voidaan hillitä tehokkaasti, niin ettei se pääse leviämään yhdestä kynnestä toiseen. Kuten jo aiemmin mainittiin, kynsisieni ei helposti tartu ihmisestä toiseen esimerkiksi perheessä. Kuitenkin kynsisieni lääkettä on syytä käyttää, jotta kiusallinen vaiva saadaan taltutettua.

Kynsisieni lääkkeinä käytettävät voiteet ja liuokset eivät yleensä yksistään riitä kynsisienen hoidossa. Pelkkä ulkoinen hoito ei ole tarpeeksi tehokas, jotta kynsisienen aiheuttamat haitat saadaan pysyvästi parannettua.

Lamisil kynsisieni

Lamisil kynsisieni lääke on itsehoitoon tarkoitettu valmiste. Sitä voi ostaa apteekeista eri muodoissa. Monet Lamisil tuotteet ovat kohdennettuja erityisesti varvassienen hoitoon, mutta tehokkaasti hoidettu varvassieni voi ehkäistä sen tarttumisen kynteen, joka hoitaminen on hankalampaa ja vaatii enemmän aikaa.

Jos kyseessä on kuitenkin kynsisieni, pelkkä Lamisil hoito ei yleensä ole riittävä. Hoitoon tarvitaan myös suun kautta otettavaa sienilääkettä, jota saa vain reseptillä.

Paras lääke kynsisieneen

Paras lääke kynsisieneen on tietysti sellainen, joka tehokkaasti tuhoaa sienen ja näin vaurioitunut kynsi pääsee paranemaan.

Parhaat hoitotulokset kynsisienen paranemisessa saadaan silloin, kun mikä tahansa valituista hoitomenetelmistä aloitetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Näin alkanut kynsisieni ei pääse etenemään, eikä muutu lievästä muodosta vaikeammin hoidettavaksi sieneksi.

Parhaatkin kynsisienen hoitomuodot kestävät kuukausien ajan. Siksi hoidossa vaaditaan sinnikkyyttä ja säännöllisyyttä. Kun kynsisieni on saatu hoidettua on vielä odotettava, että uusi terve kynsi pääsee kasvamaan vaurioituneen tilalle. Varpaankynsien kohdalla puhutaan siis kokonaisuudessaan helposti 9 – 12 kuukauden hoitoajasta.

Lääke suun kautta

Lääke suun kautta on usein ainoa tehokas perinteisen lääketieteen hoitomuodoista kynsisienen hoidossa.

Koska kynnen päälle levitettävät voiteet ja liuokset vain hidastavat ja ehkäisevät kynsisienen kasvua ja leviämistä, sen kokonaisvaltaiseen poistamiseen tarvitaan suun kautta otettavia kynsisieni lääkkeitä.

Yleensä suun kautta otettava lääkekuuri kestää kolmesta neljään kuukautta. Jos kynsisieni on edennyt vaikeammin hoidettavaan vaiheeseen, voi lääkekuuri kestää jopa puoli vuotta.

Suun kautta otettava lääkekuuri määrätäänkin yleensä vasta kun kynsisienestä on tehty laboratoriokoe. Jos kokeen tulos on positiivinen lääkäri voi määrätä lääkekuurin.

On otettava huomioon, että sisäisesti nautittavilla kynsisienilääkkeillä on sivuvaikutuksia ja yhteisvaikutuksia joidenkin toisten lääkeaineiden kanssa. Siksi voi olla syytä harkita kynsisienen hoittamatta jättämistä suun kautta otettavilla lääkkeillä, erityisesti jos potilas käyttää päivittäin muita lääkkeitä eikä kynsisieni aiheuta kohtuutonta haittaa pävittäisiin toimiin.

Lue myös: Kynsisienen hoito kotona