Mustapäiden poisto kotikonstein

Mustapää on yksi hyvin yleinen, ehkä jopa yleisin kasvojen iho-ongelma. Se aiheutuu kun ihohuokoset tukkeutuvat rasvasta ja kuolleesta ihosolukosta. Musta- ja valkopään ero on siinä että ovatko ihohuokoset avoinna vai suljettu.

Monet ajattelevat että mustapäiden taustalla on lika. Kasvojen peseminen ei kuitenkaan poista ongelmaa eikä myöskään ehkäise sitä. Päinvastoin. Joka kerta kun peset kasvosi iho kuivuu ja elimistö tuottaa rasvaa kompensoidakseen tilannetta.

Luonnollisia kotikonsteja mustapäiden poistoon

1. Kananmuna

Kananmuna toimii luonnollisena puhdistusaineena, joka auttaa poistamaan mustapäitä ja estää niiden ilmestymisen.

1. Aloita rikkomalla yksi tuore kananmuna ja ota talteen sen valkuainen.

Voit laittaa kulhon päälle reikäkauhan ja rikkoa kananmunan sen päällä. Näin valkuainen valuu kulhoon ja keltuainen jää kauhaan. Toinen tapa on ottaa tyhjä vesipullo. Purista pullo hieman kasaan ja laita pullonsuu keltuaisen päälle. Kun lakkaat puristamasta pulloa se imaisee keltuaisen sisäänsä. Kuorten käyttämistä erotteluun ei suositella, koska kuorissa saattaa olla likaa.

2. Sekoita valkuaiseen teelusikallinen hunajaa.

3. Levitä seos kasvoille ja anna vaikuttaa ainakin 30 minuutin ajan.

4. Pese kasvot lämpimällä vedellä.

2. Maito ja hunaja

Maito ja hunaja ovat tuotteita joissa on hyviä ominaisuuksia ihonhoitoon. Ne ovat ihanteellisia puhdistavan naamion tekemiseen. Hunajalla on tunnetusti antibakeerisia vaikutuksia. Maidossa olevat maitohapot auttavat pitämään ihon pehmeänä ja joustavana.

Tarvitset:

  • 1 ruokalusikallinen orgaanista hunajaa
  • 1 teelusikallinen maitoa
  • Puuvillaa
  1. Sekoita ainekset ja lämmitä seos ihon lämpöä vastaavaksi.
  2. Levitä mustapäiden päälle ja laita puuvilla päälle
  3. Anna vaikuttaa 20 minuuttia
  4. Ota puuvilla pois ja pese kasvot lämpimällä vedellä

3. Suola

Suola auttaa puhdistamaan ihoa. Sen käyttö on yksinkertaista. Pese vain kasvosi päivittäin lämpimällä vedellä jossa on suolaa. Tämä autaa vähentämään kasvojen rasvaisuutta. Tekemällä päivittäisestä pesusta rutiinin, autat poistamaan ja ehkäisemään mustapäitä.

4. Sitruunamehu

Mustapäät johtuvat osin avoimista ihohuokosista, jotka reagoivat hapen kanssa. Sitruuna auttaa supistamalla ihohuokosia, joka on välttämätöntä hyvien tulosten saavuttamiseksi.

Sitruuna tekee ihon herkemmäksi auringonvalolle, joten iho pitää suojata hyvin auringolta. Muutoin se saattaa aiheuttaa läiskiä iholle. Jos teet hoidon kesällä, voit käyttää aurinkovoidetta. Voit myös laimentaa sitruunamehua vedellä, jolloin se ei ole niin voimakasta.

5. Hunaja

Kuten olet huomannut, hunaja on tehokas apu ihon hoitoon. Voit käyttää hunajaa myös lämmittämällä sen ihon lämpöiseksi ja levittämällä sitä kasvoille. 10 minuutin kuluttua voit poistaa hunajan kasvopesulla. Tämä luonnollinen kasvonaamio kosteuttaa ja puhdistaa.