Miten mustapäät saa pois turvallisesti

Mustapäiden ilmestyminen kasvoihin on monelle kova paikka. Sinulla saattaa olla tärkeä tilaisuus tulossa ja ratkaisuja pitäisi löytyä nopeasti.

Ehkäpä olet jo lukenut vinkkejä netistä tai kuullut niitä kavereiltasi. Mutta osa niistä tuntuu hieman arveluttavilta.

Ja olet kysynyt itseltäsi:
Miten on mahdollista saada mustapäitä pois ilman riskiä?

naisen kasvotSiinä tapauksessa tämä artikkeli on juuri sinua varten. Käymme läpi miten pääset mustapäistä eroon vahingoittamatta ihoasi ja mitä mahdollisia riskejä sinun kannattaa välttää.

Vältä näitä

 • Mustapäiden rikkominen pusertamalla voi aiheuttaa pysyviä arpia ihoon, erityisesti jos ne ovat kohtalaisen isoja. On parempi käyttää luonnontuotteita apuna ja ehkäistä niiden syntymistä.
 • Jos käytät meikkiä peittääksesi kasvojen epätäydellisyyksiä, valitse meikki tarkoin. Meikkivoiteet voivat rasvoittaa ihoa ja lika voi jäädä muhimaan sen alle. Esimerkiksi kosteuttavat ja öljyiset voiteet voivat pahentaa tilannetta.
 • Älä mene koskaan nukkumaan meikkien kanssa. Pese kasvojesi iho aamuin ja illoin puhtaalla vedellä ja miedolla saippualla. Käytä tarvittaessa meikinpoistoon valmistettua nestettä tai muuta tuotetta.

Vinkit hoidon tukemiseen

 • Juo riittävästi vettä. Erityisesti aamuisin keho tarvitsee puhdasta vettä runsaasti. Vesi on peruselementti ihonhoidossa.
 • Nuku hyvin. Riittävä yöuni tukee kehon toimintaa ja vaikuttaa myös ihosi terveyteen.
 • Pidä tyyny ja tyynyliinasi puhtaana. Pese tyynyliina n. viiden päivän välein. Muista pestä myös tyynysi riittävän usein.
 • Syö terveellisesti. Monet asiantuntijat yhdistävät iho ongelmat epäterveelliseen ruokavalioon. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio tarjoaa ihollesi tarvittavat mineraalit, vitamiinit ja muut aineet, jotta se pysyy paremmassa kunnossa.
 • Lääkehoidon suorittaminen voi olla hyödyllistä tehdä suihkun jälkeen. Iholla oleva kosteus ja lämpö avaavat ihohuokoset ja edesauttavat hoidon tehoa.
 • Elimistö suojelee kuivaa ihoa tuottamalla rasvaa. Kosteuta kasvojasi riittävästi, jos kärsit rasvaisesta ihosta.
 • Pese kasvosi aina kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla et ehkä onnistunut poistamaan kaikkea epäpuhtautta.
 • Pidä kätesi kaukana kasvoistasi. Käsien välityksellä levität huomaamattasi epäpuhtauksia ja rasvaa vaikka ne näyttävätkin puhtailta. Hyvä hygienia on tärkeää myös käsien kanssa.
 • Sama koskee myös hiuksiasi. Pitkät hiukset osuvat kasvoihin jättäen niihin likaa. Hiusten säännöllinen pesu tukee hoitoa.

Kotivinkit mustapäiden hoitoon

Nyt pääsemmekin itse asiaan.

Alla kattava lista hoidoista, joita voit tehdä kotona.

appelsiinin viipaleita1. Appelsiinin kuori

Kuori appelsiini ja käytä kuoren sisäosaa. Hiero kuoren sisäpintaa alueille, joissa on mustapäitä. Syö myös sisältö ja näin saat terveydelle erittäin hyödyllistä C-vitamiinia. =)

2. Kotitekoinen kurkumavoide

Kurkumalla on puhdistava vaikutus. Hyödynnä kurkuman  ominaisuudet tekemällä siitä kotitekoinen iho voide. Sekoita kurkumaa veteen tai jogurttiin ja levitä voidetta kasvoille. Anna vaikuttaa reilu 30 minuuttia. Pese iho vedellä.

3. Poista punerrusta kurkulla

Kurkku rauhoittaa ihoa ja vähentää punoitusta. Se ei kuitenkaan ole niin tehokas mustapäiden tuhoamiseen, kuin muut tässä artikkelissa mainitut hoidot.
Murskaa kurkkua kulhoon ja levitä mursketta suoraan mustapäiden alueelle tai koko kasvoillesi. Anna vaikuttaa n. 20 minuuttia ja pese pois kylmällä vedellä. Ärsytys laskee huomattavasti tämän luontaisen kasvonaamion avulla.

4. Avaa ihohuokoset höyryllä

Kattila joka höyryääHöyry aukaisee ihohuokosia ja auttaa ihoa hengittämään. Höyryllä teet ihon syväpuhdistuksen. Poistat tehokkaasti bakteerit, lian ja rasvan, jotka voivat aiheuttaa tulehduksia ja turvotusta.

Täytä iso kattila kuumalla vedellä ja anna nousevan höyryn puhdistaa kasvojasi muutaman minuutin ajan. Seuraavaksi on hyvä pestä kasvot lämpimällä vedellä. Kun kasvosi ovat kuivuneet, on suositeltavaa käyttää öljytöntä kosteusvoidetta.

Varo polttamasta itseäsi!

5. Rauhoita iho teeöljyllä

Teepuun öljyllä on rauhoittava ja antibakteerinen vaikutus. Öljyä voidaan levittää puuvillalla mustapäiden päälle. Käytä vain kerran päivässä. Toista päivittäin.

Teepuuöljy on voimakasta ja sen käytössä tulee olla varovainen.

6. Kokeile valkosipulia

Valkosipulin terveysvaikutukset ovat laajalti tunnettuja. Se on tehokas antiseptinen luonnontuote ja siinä on paljon sulfidia. Sulfidi on tehokas rasvanpoistaja.
Voit murskata yhden valkosipulin kynnen tai leikata sen keskeltä ja hieroa suoraan mustapäihin. Poista käyttämällä kylmää vettä.

Ole todella varovainen tämän hoidon kanssa, koska valkosipuli on erittäin voimakas ja iho on herkkä. Se voi polttaa ihoasi, jos käytät sitä liian runsaasti tai jätät sitä iholle liian pitkäksi aikaa. Aloita siis todella varovaisesti.

Papaijan puolikas7. Trooppinen papaija

Papaija on herkullinen välipala. Mutta tiesitkö että sillä voi myös poistaa mustapäitä?

Purista tai murskaa pala hedelmää ja levitä sitä suoraan haluamaasi kohtaan. Voit jättää hedelmämurskan pitkäksikin ajaksi ennen sen huuhtelua vedellä.

Tämän hoidon voi toistaa useaankin kertaan saman päivän aikana.

Oletko ajatellut käyttää Bentsoyyliperoksidia? Ota huomioon nämä varoitukset:

 • Bentsoyyliperoksidia on lääkeaine, jota käytetään aknen hoitamiseen. Sitä myydään tuotenimillä Brevoxyl ja Basiron AC. Ole varovainen hiustesi ja vaatteidesi kanssa. Bentsoyyliperoksidi värjää ne helposti.
 • Lääkettä saa 5% ja 10% voiteina. Joillekin 10% on liian aggressiivinen iholle. Toisille 5% ei ole tarpeeksi tehokas. Seuraa aina lääkärin määräämiä hoito-ohjeita. Hoito liian vahvana voi ärsyttää ihoasi.
 • Voide tekee ihon myös herkemmäksi auringonvalolle. Kesällä sinun kannattaa suojata ihoasi aurinkovoiteilla.
 • Lääkehoito saattaa kuivata ihosi alempia kerroksia. Käytä tarvittaessa hoidon tueksi sopivan mieto kasvorasva.