Kynsisienen luonnonmukainen hoito

Kynsisienen luonnonmukainen hoito tulee erityisesti kyseeseen henkilöille, joilla on jo muita säännöllisesti otettavia lääkkeitä. Monet näistä lääkkeistä voivat aiheuttaa sivuvaikutuksia samanaikaisti otettuina kynsisieni lääkkeiden kanssa.

Siksi monet ovat havainneet, että on olemassa monia luonnonmukaisia hoitomuotoja, jotka sopivat useimmille kynsisienestä kärsiville. Luonnonmukaisten hoitojen hyötynä on myös se, että ne eivät aiheuta haitallisia sivuvaikutuksia.

Monet suun kautta otettavat kynsisieni lääkkeet ovat niin voimakkaita, että niillä voi olla haitallisia sivuvaikutuksia. Tyypillisimpiä sivuvaikutuksia voivat olla päänsärky ja pahoinvointi, mutta jopa maksatoksisia vaikutuksia on havaittu.

Kynsisienen hoito vetyperoksidilla

Kynsisienen hoito vetyperoksidilla onnistuu kätevästi päivittäisenä itsehoitona. Katso 2 näppärää vinkkiä miten pääset eroon kynsisienestä vetyperoksidilla. Lue lisää >>

Teepuuöljy

Teepuuöljy on tehokas luonnonmukainen tapa hoitaa kynsisientä. Se on antiseptinen 100 % puhdas eteerinen öljy, jota on käytetty pitkään esimerkiksi ulkoisesti hyönteisten puremien ja finnien hoitoon. Moni meistä muistaakin käyttäneensä aikanaan teini-iässä teepuuöljya kasvojen paikallisessa puhdistuksessa.

Teepuuöljy tuoksuu hyvälle ja sitä on helposti saatavissa apteekista melko edullisesti. Sen antamat hyvät tulokset eivät kuitenkaan rajoitu vain ihon hoitoon, vaan sitä voidaan käyttää myös kynsisienen hoidossa.

Jalat kylvetetään iltaisin lämpimässä vedessä, johon on lisätty teepuuöljyä. Esimerkiksi pesuvatiin kaadettuun lämpimään vetteen sekoitetaan 10 tippaa teepuuöljyä ja lisäksi halutessa voidaan lisätä sama määrä rosmariiniöljyä.

Jalkoja kylvetetään teepuuöljy liuoksessa noin 20 minuuttia jonka jälkeen jalat kuivataan huolellisesti. Sama käsittely toistetaan joka ilta ennen nukkumaan menoa.

Hoito

Lue lisää hoidosta täältä.

Hoito kotikonstein etikalla

Voit tehdä tehokkaan kotihoidon myös etikalla.

Katso lisää: Tehokas kotihoito etikalla