Jalkasieni | Kenkien desinfiointi

Jalkasieni tartunnan jälkeen kenkien desinfiointi on syytä suorittaa niin pian kuin jaloissa havaitaan oireita jalkasienestä.

Kenkien desinfiointiin on olemassa muutamia tehokkaita konsteja. Alla muutama tehokas ja yksinkertainen tapa.

Pulveri

Kenkiin voidaan sirotella sienilääke pulveria, joka jätetään päiväksi vaikuttamaan kenkiin. Tämän jälkeen ylimääräinen pulveri ravistellaan pois.

Etikka ja ruokasooda

Luonnonmukaisia kotikonsteja kenkien desifiointiin ovat mm. etikka ja ruokasooda. Etikkaa voi laittaa suihkepulloon ja sillä varovaisesti suihkuttaa kengät sisältä ja ulkoa. Etikalla voi myös kostuttaa kangaspalan, jolla pyyhitään kengät huolellisesti päältä ja sisäpuolelta. Lopuksi kangaspala voidaan jättää ilmavasti seuraavaan aamuun asti kenkien sisälle.

Ruokasoodaa voi käyttää jalkasienen desinfioimiseen kengistä. Ruokasoodaa ripotellaan samaan tapaan kenkiin kuin lääkepulveria. Kenkien annetaan olla yön yli ruokasooda käsittelyssä ja aamulla ylimääräinen sooda ravistellaan pois kengistä.

Pakkaseen

Voit laittaa myös kenkäsi pakkaseen. Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Onko aika ostaa uudet kengät?

Jos kenkien desifiointi vaikuttaa vaikealta toteuttaa, tai tuntuu siltä että kengät ovat jo parhaat päivänsä nähneet, voi olla parasta heittää vanhat kengät pois. Ennenkuin aloittaa uusien kenkien käytön, niihin voi ripotella ruokasoodaa tai sienilääke pulveria.