Jalkasieni | Kengät pakkaseen

jalkasieni kengissäJalkasieni ongelman ilmetessä laittamalla kengät pakkaseen autat jalkasienen tuhoamisessa kengistä. Monesti kenkiä ei voi desinfioida pesemällä, niiden materiaalin vuoksi. Lenkkikengät ja muut tyypilliset kangaskengät voi pestä vedellä ja pesuaineilla mutta näidenkin liimaukset kärsivät ajan myötä vesipesusta.

Siksi voi olla hyvä keino kokeilla laittaa jalkasienestä kärsivät kengät pakkaseen. Talvella kengät voi jättää suoraan ulos pakkaseen, mutta kesällä voi käyttää kotoa löytyvää pakastinta.

Kengät laitetaan muovipussiin, joka suljetaan ja laitetaan pakastimeen. Näin huolehdit pakastimen hygieniasta. Muovi estää hajun ja lian tartunnan pakastimeen.

Seuraavana päivänä kengät otetaan takaisin huoneenlämpöön ja annetaan lämpötilan tasoittua. Tämä keino toimii lähes kaikille kenkätyypeillä eikä kuluta niitä samoin kuin esimerkiksi vesipesu.

Toisaalta kumista ja muovisista materiaaleista valmistettuja kenkiä ei suositella pakastettavaksi, koska niiden materiaali kovettuu ja voi halkeilla. Sen sijaan kankaiset tai nahkaiset kengät eivät lyhyestä pakastamisesta vaurioidu. Siksi tätä konstia voikin toistaa aina tarpeen mukaan.

Kengät pakkasessa talvellaJotkut jalkasientä aiheuttavat sienet voivat jättää kenkiin itiöitä, jotka ovat lepotilassa. Näihin itiöihin kenkien pakastaminen ei välttämättä tehoa. Siksi voi olla syytä käyttää myös sienilääkettä.