Etikka jalkasienen hoidossa

Tunnetko jaloissasi epämiellyttävää polttelua? Haluatko ottaa kengät tai sukat nopeasti pois jalasta kun pääset kotiin? Jalkasieni on luultavasti tarttunut sinuun.

Etikka jalkasienen hoidossa on erittäin käyttökelpoinen ravintoaine. Omenaviinietikan käyttämien vaivan parantamiseen on edullinen ja terveellinen vaihtoehto perinteisille lääkkeille.

Viinietikka onkin täysin luonnonmukainen tuote ja sitä käytetäänkin ruuanlaiton lisäksi myös erilaisiin lääkinnällisiin tarkoituksiin päivittäin monissa kodeissa.

Mihin etikan teho perustuu?

etikka
Viinietikka on maukas lisä päivällisellä mutta myös tehokas apu terveydelle

Juuri nämä monipuoliset etikan ominaispiirteet tekevät siitä tehokkaan jalkasieni tartunnan hävittämisessä (tunnetaan myös nimellä jalkasilsa). Omenaviinietikassa olevat hapot tappavat tehokkaasti erilaisia mikrobeja sekä bakteereja. Siksi sillä on myös antibioottinen ja antiseptinen vaikutus.

Joidenkin mielestä omenaviinietikka on kaikista tehokkain, toiset suosivat erilaisten etikoiden käyttämistä jaksottain tai sekoitettuna.

Hoitomuodot

Etikkaa voidaan käyttää eri muodoissa jalkasilsan parannuskeinona. Yksi näistä on valmistaa jalkakylpy. Lämmintä vettä ja omenaviinietikkaa sekoitetaan yhtäläiset määrät sopivaan astiaan. Tämän jälkeen jalka upotetaan jalkakylpyyn. Annetaan vaikuttaa noin 20-30 minuutin ajan, jonka jälkeen jalat kuivataan huolellisesti pyyhkeellä ja raittiilla ilmalla.

Etikkaa voidaan myös sivellä pienellä siveltimellä kynnen juureen ja ympärille sekä varpaiden väleihin päivittäisen pesun jälkeen. Etikan annetaan kuivua ennen sukkien laittamista jalkaan. Tämä ehkäisee tehokkaasti jalkasienen uusiutumista.

Valkosipuli apuun

Myös valkosipuli on tehokas apu sienen nujertamiseen. Alla kaksi artikkelia aiheesta:

  1. Hoito valkosipulilla
  2. Valkosipuli toimi tutkimuksessa paremmin kuin lääke