Voit vaalentaa hiukset kotonasi ja säästää rahaa

Hiusten vaalennuksen tekeminen kotona on kätevä vaihtoehto kampaamoissa tehtävälle vaalennukselle. Aina ei ole aikaa käytettäväksi hiussalongissa vierailuun, joten kotioloissa tehtävä hiustenvärjäys voidaan suorittaa juuri silloin kun siihen on sopiva hetki.

Tämän lisäksi säästät myös rahaa muuhun tarkoitukseen. Vaalennusaineet ja -tarvikkeet on helppo hankkia edullisesti lähikaupan hyllyltä.

Monilta tarvittavat tuotteet löytyvätkin valmiina, eli ylimääräistä kauppareissua ei edes tarvitse tehdä.

Nainen jolla tummat hiukset töissä kotona

Vaikka hiusten väriä voi vaalentaa ihan yksinkin, monet ovat keksineet, että se voi myös olla mukava teema yhdessä hyvien ystävien kanssa vietettävälle koti-illalle. Ryhmässä on mahdollisuus vaihtaa kokemuksia eri vaalennusmenetelmistä ja auttaa toinen toista värjäyksessä. Sillä välin, kun hiuksissa oleva seos on vaikuttamassa, on mahdollista katsoa vaikka jokin mukava elokuva tai nauttia pientä purtavaa.

Ennen kuin aloitat, on syytä miettiä vastaus tähän tärkeään kysymykseen. Onko sinulla tai joillakin ystävistäsi mahdollisia allergioita? Esimerkiksi joku voi olla ruoka-aine allergikko, jolle sitruuna tai hunaja aiheuttaa allergisia reaktioita.

Kamomilla

Kupillinen kamomilla teetäYksi luonnollisista ja helpoista menetelmistä on kamomilla.

Valmistamiseksi tarvitaan vain hiukan vettä, muutama kamomilla teepussi ja yhden sitruunan puristettu mehu tai vaihtoehtoisesti ruokalusikallinen hunajaa.

Teepussit laitetaan puoleen litraan kiehuvaa vettä ja jätetään hautumaan ja jäähtymään puoleksi tunniksi. Seuraavaksi lisätään puristetun sitruunan mehu tai ruokalusikallinen hunajaa. Seos kannattaa kaataa suihkepulloon, josta se suihkutetaan kauttaaltaan kuiviin hiuksiin.

Koska kyseessä on luonnollinen menetelmä, se ei rasita hiusta samoin kuin kampaamotuotteiden kemialliset vaalennusaineet. Kuitenkin on muistettava, että etenkin sitruunamehu voi kuivattaa hiusta, joten hoidon jälkeen on hyvä käyttää kosteuttavaa hoitoainetta.

Kamomilla vaalennuksella ei saavuteta yhdellä käsittelykerralla kovin radikaalia muutosta hiuksien värisävyssä. Sävyn muutos on kuitenkin havaittavissa jo ensimmäisen käsittelyn jälkeen. Onkin hyvä kikka ottaa kuva hiuksista ennen ja jälkeen kuvat. Näin havaitset helposti, kuinka paljon hiukset muuttavat väriä jokaisella käsittelykerralla.

Jos kamomillan tehoa halutaan voimistaa erityisesti kesäaikana, on suositeltavaa suihkuttaa valmistettua kamomilla seosta hiuksiin juuri ennen kuin lähdetään ulos aurinkoon. Auringon valo tehostaa luonnollisesti kamomillan antamaa vaikutusta. Näin jo muutamien käyttökertojen jälkeen hiuksissa on huomattavasti vaaleampi väri.

Jos haluaa vielä voimistaa lopputulosta, voi kaupasta ostaa kamomilla shampoota, jota käytetään normaalisti hiustenpesussa.

Hunaja

hunaja kippo ja lusikkaKun ei haluta käyttää kemiallisia aineita, on hunaja hyvä luonnollinen ratkaisu.

Puoleen kupillista nestemäistä hunajaa sekoitetaan huolellisesti ruokalusikallinen kanelia, puolikkaan sitruunan mehu sekä ruokalusikallinen kookosöljyä. Annetaan seoksen imeytyä puolituntia ennen sen levitystä kosteisiin hiuksiin. Tämän jälkeen hiukset suojataan suihkumyssyllä, niin että aineen annetaan imeytyä hiuksiin vähintään neljän tunnin ajan. Jotkut jättävät seoksen hiuksiin jopa yön yli paremman tuloksen saamiseksi.

Lopuksi hiukset pestään shampoolla ja hoitoaineella. Kun hoito toistetaan muutaman kerran viikossa, väri muuttuu huomattavasti jo viikkojen kuluttua.

Vetyperoksidi

Vaalennuksen tekeminen vetyperoksidilla kannattaa suorittaa erityistä varovaisuutta noudattaen. Liian voimakkaana liuoksena se voi aiheuttaa hiusten vahingoittumisen ja kuivumisen. Siksi tätä keinoa ei suositella ensimmäistä kertaa hiuksiaan vaalentaville.

Vetyperoksidia voi hankkia apteekista kolmen prosentin vahvuisena liuoksena. Pullollinen (100 ml) vetyperoksidia maksaa noin 3 €.

Jos haluat kokeilla vetyperoksidia hiusten vaalentamiseen, on syytä aloittaa testillä pieneen osaan hiuksia. Vetyperoksidilla kostutetulla pumpulilla suoritetaan levitys johonkin huomaamattomaan osaan, esimerkiksi hiustupsuun. Odotetaan puoli tuntia ja huuhdellaan hiustupsu perinpohjaisesti kylmällä vedellä. Näin nähdään parhaiten miten vetyperoksidi vaikuttaa hiuksiin.

Jos hiukset ovat vahvat ja kestävät vetyperoksidi hoidon, jatketaan käsittelyä halutulle alueelle. Mutta herkemmille hiuksille tätä keinoa ei suositella ja on parasta jättää koko vetyperoksidi suosiolla perheen lääkekaappiin haavanpuhdistus tarkoitusta varten.