Hiusten vaalennus kotikonstein

Hiusten vaalennus kotikonstein onnistuu lähes jokaiselta pienellä vaivalla ja kotoa löytyvillä jokapäiväisillä tarvikkeilla. Moni haluaa tehdä virkistävän muodonmuutoksen kesän lähestyessä ja vaalentaa hiuksia kotikonsteilla. Lisääntynyt auringon valo auttaakin luonnollisesti hiusten vaalennuksessa ja vahvistaa kotikonstien vaikutusta hiusten vaalenemisessa.

Olet varmasti huomannut, että kesäisin hiuksesi vaalenevat itsellään. Miksi tämä muutos tapahtuu hiuksissamme kesäisin?

Haluatko vaalentaa tummia hiuksia?

Auringonsäteet yhdessä ilman hapen kanssa reagoivat hiuksessa olevaan melaniiniin, joka aiheuttaa hiuksissamme olevan värin eli pigmentin. Erityisesti värjäämättömissä hiuksissa tämä muutos on helpommin havaittavissa. Vaikkakin myös värikäsiteltyjen hiusten väri haalistuu kesäisin nopeammin lisääntyneen auringonvalon vuoksi.

Tee uusi väri kotona

tummien hiusten vaalennusKotona tehty vaalennus sopii erityisen hyvin silloin, jos kaupassa myytävien vaalennusaineiden kemikaalit aiheuttavat allergisia oireita. Monet vaalennuksessa käytettävät kemikaalit niin ikään ajan myötä vanhentavat ja haurastavat hiuksia.

Jos taas tarkoituksena on saada nopeita ja näyttäviä muutoksia kerralla, voi olla parempi käyttää kampaamon tarjoamia palveluja, sillä kotivaalennus on monesti tarpeellista toistaa useampaan kertaan muutaman viikon välein, halutun sävyn saavuttamiseksi.

Aina ei kuitenkaan ole mahdollista sijoittaa hiusten vaalennukseen sellaista summaa, jonka hiussalongeissa suoritettavat vaalennustoimenpiteet kustantavat. Nopea vilkaisu eri kampaamoiden nettisivuille kertoo, että lyhyidenkin hiusten vaalentaminen alkaa noin 60 eurosta ja jos hiuksesi ovat pitkät ja asut pääkaupungin läheisyydessä, saattaa hinta kivuta helposti lähelle 200 euroa kaikkine lisineen. Joten itse vaalentamalla voi säästää jopa pitkälti yli sata euroa, jolle varmasti löytyy muuta käyttöä esimerkiksi lomabudjetissa.

Lue myös: Vaalenna hiuksiasi kotona kamomillalla >>

Ei tarvita kovinkaan monimutkaisia välineitä. Useimmilta tarvittavat välineet löytyvät valmiina kotoa. Ja jos joku väline tai aine puuttuu, se saadaan helposti lähimarketista muutamalla eurolla.

Tärkeintä on varata pyöreäpohjainen astia, jossa on helppoa sekoittaa tarvittavat ainekset. Valmistetun seoksen levittämiseksi hiuksiin tarvitaan sopiva sivellin. Kaupassa myytävät värjäyssiveltimet ovat käteviä, koska niissä on sopivan jäykät harjakset seoksen levitykseen sekä sekoittamiseen sekoitusastiassa.

Joissain kotikonsteissa, kuten sitruunavaalennuksessa voidaan käyttää suihkepulloa.

On myös syytä varata suihkumyssy, jolla hiukset suojataan hetkeksi käsittelyn jälkeen. Tarvitaan myös kylpypyyhe, joka voi hiukan värjäytyä toimenpiteen aikana.

Ennen hiusten vaalentamisen aloittamista kotona on syytä vielä miettiä ja valita erilaisista menetelmistä sopivin. Vaikka kyseessä on suuremmalta osalta luonnontuotteet, erilaiset ruoka-aineallergiat voivat rajoittaa kyseisen menetelmän käyttöä.

Jos esimerkiksi on allerginen hunajalle, kanelille tai sitruunalle, tällaisten ruoka-aineiden käyttöä ei suositella myöskään hiusten vaalentamiseen mahdollisten allergisten reaktioiden vuoksi.

5 luonnollista kotikonstia:

vaalennus kotikonsteinC vitamiini

Hiusten vaalentaminen C vitamiinilla on eräs helpoista ja yksinkertaisista kotikonsteista. Seos valmistetaan jauhamalla muutama c vitamiini tabletti hienoksi jauheeksi.

Jauhe sekoitetaan huolellisesti sopivaan määrään shampoota. Mitä pidemmät hiukset vaalennetaan C vitamiinilla, sitä enemmän valmistetaan vitamiinin ja shampoon seosta.

Seuraavaksi seos levitetään hieromalla kaikkiin hiuksiin tai ainoastaan halutulle alueelle. Kun seos on saatu hiuksiin, peitetään hiukset suihkumyssyllä n. tunnin ajaksi.

Sitten hiukset huuhdellaan käyttämällä vettä. Lopuksi levitetään sopivaa hoitoainetta, joka antaa hiuksille niiden tarvitsemaa kosteutta.

Askorbiinihappo

Askorbiinihappo toimii siten, että se ikään kuin avaa hiuksen suomu- eli pintakerrosta, joka näin auetessaan muuttaa hiuksen väriä. Askorbiinihappo onkin hyvä ja turvallinen keino.

Ja siihen tarvittavia c vitamiini tabletteja on helposti saatavilla kaikissa lähikaupoissa muutamalla eurolla.

Sitruuna

vaalennus sitruunallaEräs kotikonsteista on vaalentaminen sitruunalla.

Tarvitaan vain kupillinen vasta puristettua sitruunamehua, joka saadaan puristamalla noin neljä sitruunaa. Mehu sekoitetaan neljännes kupilliseen lämmintä vettä.

Valmis seos kaadetaan suihkupulloon, josta se suihkutetaan tasaisesti kuiviin hiuksiin niin paljon, että hiukset tuntuvat kosteilta. Tämän jälkeen annetaan auringonvalon hoitaa hiuksia tunnista kahteen tuntia. On tärkeää muistaa suojata muu iho, samaan aikaan kun hiukset saavat aurinko kylpyä.

Seuraavaksi hiukset huuhdellaan suihkussa ja lisätään hiustyypille sopiva hoitoaine. Hoitoaine auttaa hiusten kosteuttamisessa, koska sitruuna itsessään kuivattaa hiusta.

👩🏻+🍋+☀️=👩🏼

Ruokasooda

Ruokasooda on hyvä vaihtoehto shampoon käyttämisen sijaan. Käytä siis pesussa shampoon sijaan ruokasoodaa.

Voi viedä joitakin viikkoja, että näkyviä tuloksia saadaan. Ajan myötä hiuksien vaaleus lisääntyy pikku hiljaa, jos ruokasoodaa käytetään niiden pesemiseen säännöllisesti .

Hunaja

Hunajalla vaalentaminenHunaja on eräs suosituimmista kotikonsteista. Sen etuna on, että seosta on helppoa levittää vain osiin hiuksista. Esimerkiksi jos halutaan vaalentaa vaikkapa vain hiuslatvoja, mikä on ollut muodissa viime aikoina.

Hiusten vaalentaminen hunajalla alkaa siten, että sekoitetaan kaksi ruokalusikallista hiusten hoitoainetta yhteen ruokalusikalliseen hunajaa. Seokseen voi lisätä ruokalusikallisen jauhettua kanelia. Valmis seos peitetään kannella tai muovilla ja annetaan levätä yön yli jääkaapissa.

Seuraavana päivänä seos levitetään hiusten värjäyssiveltimellä halutulle alueelle. Hiukset peitetään suihkumyssyllä, jonka päälle voidaan vielä tehdä kylpypyyhkeestä turbaani. Näin saadaan lisää lämpöä suihkumyssyn sisälle vahvistamaan vaalennusprosessia.

Tunnin kuluttua hiukset huuhdellaan tarkasti vedellä.

Vaalennusaine

Marketeista saatava valmis vaalennusaine on ehkä suosituin kotona käytetyistä keinoista hiusten vaalennuksessa.

Monilta valmistajilta löytyy tuotevalikoimistaan vaalennusaine kirkkaan vaalennustuloksen saamiseksi. Uudet tuotteet vaalentavat tehokkaasti myös tummanruskeita hiuksia värjäämättä niitä keltaisen sävyyn.

Paketissa tulevat mukana tarvittavat ohjeet miten ainekset sekoitetaan ja levitetään hiuksiin.

Olaplex

Olaplex kehitettiin Yhdysvalloissa kolmisen vuotta sitten. Sen tarkoituksena on ehkäistä hiusten kuitukerroksissa olevia rikkisiltoja vaurioitumiselta vaalennuksen aikana.

Tällä menetelmällä on mahdollista vaalentaa kerralla useampi värisävy aiheuttamatta vaurioita. Olaplex hoidon jälkeen hiukset myös säilyvät pidempään halutun värisinä.

Kyseessä on siis tuote, jota käytetään yhdessä esimerkiksi vaalennusaineen kanssa. Olaplex vahvistaa ja suojaa vaalennusta tehdessä.

Luonnollisesti

Hiusten vaalentaminen luonnollisesti on monille mieluisempi kuin kemialliset vaalennusaineet.

Erityisesti kesäkuukausien ajaksi, moni haluaa vaaleammat ja kirkkaammat hiukset. Mutta yhä useampi vierastaa ajatusta hiusten vaalennuksesta teollisilla väriaineilla. Onneksi on olemassa yhä enemmän luonnonmukaisia menetelmiä hiusten vaalennukselle kotona.

Suurimmalle osalle kotona valmistettavat luonnolliset menetelmät ovat myös parempi valinta, koska ne harvoin aiheuttavat pysyviä vahinkoja hiuksille. Jotkin aineet voivat kuivattaa, mutta siihenkin yleensä saa avun toisesta luonnonaineesta, esimerkiksi oliiviöljystä. Niinpä luonnollisia menetelmiä voidaankin tehdä useampaan kertaan vahingoittamatta hiuksien tasapainoa.

Tummat hiukset

Tummien hiusten vaalentaminen vaatii usein useampia käsittelyitä halutun värisävyn saavuttamiseksi. Erityisesti jos aikaisemmin on värjätty tummalla värisävyllä.

Koska vaalentaminen rasittaa hiuksia, on vaalennuskertojen välillä pidetävä taukoa, jotta hiukset saavat levätä. Suositeltava väli vaalennuskerroille on kolmesta neljään viikkoa ennen seuraavaa käsittelyä.

Tarkista hiuksien kunto. Jos ne vaikuttavat kuivilta ja huonokuntoisilta, on odotettava vielä pari viikkoa. Jos taas hiukset ovat hyvässä kunnossa, voidaan suorittaa uusi vaalennustoimenpide.

Raidoilla

Haluatko vaalentaa hiuksia raidoilla? Se on oikea valinta erityisesti silloin, kun ei haluta värjätä kokonaan vaalealla sävyllä.

Raidoitustyylejä on nykyään tarjolla monia erilaisia. Raitojen ei tarvitse olla välttämättä kovin huomiota herättäviä, vaan ne voivat olla esimerkiksi ikään kuin pyyhkäisty tyvestä latvaa kohti. Näin saavutetaan luonnolliset ja pehmeät vaalennukset raidoilla.